11. kolo: MFK Karviná – FC Hradec Králové 0:0

Desáté kolo Chance ligy přivedlo Votroky na okraj republiky, do Karviné. Oba týmy od sebe dělil jeden bod, pro Hradec to tedy znamenalo možnost získat na svého soupeře náskok, Karvinští naopak věřili v přímý posun.

Zápas

Celky do zápasu vstoupili aktivně, divák mohl spatřit výrazné šance na obou stranách, nicméně ze hry měli víc hosté. Po dvaceti minutách hry se však začala naopak projevovat výrazná převaha domácích, Votroci se nemohli dostat z obležení. Žádný dobyvatelů hradecké brány však naštěstí úspěšný nebyl.

Druhý poločas je ve znamení solidní divočiny, kterou však namísto hráčů předvádí rozhodčí. V šedesáté vylučuje domácího Bergqvista, o minutu později verdikt odvolává Následuje dalších pár žlutých (včetně jedné pro již zmíněného hráče, jenž se tedy nakonec v osmdesáté minutě opravdu poroučí z trávníku), na které na sklonku zápasu naváže další červená, tentokrát pro našeho Dancáka. I tato karta je však po chvíli odvolána. Tento mač si sudí Pechanec za vizitku nedá. Co se týče samotné hry, ta je poměrně vyrovnaná, s přibývajícími minutami se však síla přesouvá na stranu hradeckých. Ani to nicméně neznamená, že by Zadražil neměl co dělat. Nicméně marná snaha obou mančaftů. Po dlouhém osminutovém nastavení (a to z původních 4 minut) rozhodčí zápas ukončuje za bezbrankového stavu. Hradec i Karvinou tak nadále dělí jeden bod.

Sestava Votroků: Zadražil – Čihák (76. Čech), Petrášek, Spáčil (46. Dancák) – Klíma, Samek, Kodeš, Horák – Juliš (53. Čmelík), Griger (66. Mihálik), Vlkanova

Fandění a jiné

Za sychravého podzimního počasí se na východ země vypravilo 26 černobílých supporterů, třetina z nich pro cestu volila národního dopravce, zbytek autoposádky. Skupina si to užila po svém. Pokřiky přicházely podle chuti (Bíti), což i přes absenci megafonu mělo efekt. Především sedmiminutová smyčka Hradec Králové!, kterou jsme fanatizovali závěr první půle.

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

I když Votroci na plný počet bodů ani teď nedosáhli, všeobecný názor na předvedený fotbal byl vcelku pozitivní. Faktem je, že už by to ale něco víc chtělo. Nyní tým čeká reprepauza a po ní se do pod lízátka chystá Olomouc. Věřme, že hradecká tvrz nájezdníkům z Hané odolá.