10. kolo: FK Jablonec – FC Hradec Králové 2:0 (0:0)

V 10. kole zamířili hradečtí Votroci na sever Čech, kde se utkali s Jabloncem nad Nisou. Nad naším neoblíbeným venkovním soupeře jsme drželi otěže utkání první poločas. Na jeho konci jsme bohužel dostali červenou kartu a Jablonec možnost přesilovky, kterou díky dvěma brankám využil a zvítězil.

Zápas

Za první poločas zaslouží naši fotbalisté pochvalu. Hru jsme kontrolovali, dokázali si vytvořit i šance, ale nepodařilo se nám překonat skvěle chytajícího Hanuše. Na druhé straně skvěle fungovala obrana Votroků, které společně s brankářem Zadražilem bez problému vyřešila náznaky šancí jabloneckých forwardů. Bohužel nás na konci poločasu poslal sudí do deseti. Venca Pilař na půlce fauloval v souboji o míč tak nešťastně, že z toho byla přímá červená karta. Vašek se snažil nohy před soupeřem stáhnout, víc asi udělat nemohl – červená přísná, ale dnes se to takhle bohužel píská, důkazem toho je devět červených karet v tomto odehraném kole.

Ve druhé půli už to bylo z naší strany směrem dopředu slabší. Jablonečtí měli míč více na svých kopačkách, ale k nějakému vyloženému tlaku nedocházelo. O to víc mrzela Beranova střela z dálky, se kterou si měl Zadry poradit, ale nestalo se tak – 1:0. Hradečtí hru trochu otevřeli, snažili se i směrem dopředu, ale mít v poli o jednoho hráče méně je ve fotbale hodně znát. Po čtvrt hodině od úvodní branky se severočeši prosadili podruhé, když se prosadil Polidar – 2:0. Další branka v utkání nepadla a my jsme tak protáhli letošní nelichotivou bilanci na venkovních hřištích na čtyři porážky.

Sestava Votroků: Zadražil – Čihák, Petrášek, Spáčil – Jakub Klíma, Kodeš (77. Krejčí), Samek (55. Dancák), Horák (67. Juliš) – Vlkanova, Pilař – Griger

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na jabloneckou Střelnici dorazilo něco málo přes 2 300 diváků, což je žalostné číslo. Fotbal v Jablonci už netáhne roky, a tak zůstává otázkou, pro koho se tam ten fotbal vlastně dělá?
Votroci měli na severu Čech slušné zastoupení fans. Krom autobusu vypraveného naším fan-klubem vyrazilo i hodně lidí po vlastní ose a nakonec se sešlo v sektoru hostí 112 příznivců Hradce Králové. Ti fandili po celé utkání a vytvořili Votrokům jednoznačně domácí prostředí. Optická prezentace nebyla na utkání k vidění ani na jedné straně.

Fotogalerie

(autor fotky: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

Příští týden zajíždíme opět ven, tentokrát až do daleké Karviné. Fan-klub Votroci 2000 opět vypsal autobus, do kterého se již můžete hlásit. Více informací najdete v pozávnce přímo k tomuto utkání.