9. kolo: FC Hradec Králové – 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)

Fotbalisté FC Hradec Králové přivítali v rámci devátého kola na svém stadionu 1. FC Slovácko. Zápas se Votrokům povedl a díky výhře 3:0 poskočili na šesté místo tabulky. Před utkáním došlo na dvě ceremonie. Jakub Klíma a Petr Kodeš odehráli 100. ligový zápas za Votroky. Zástupci fan-klubu Votroci 2000, z.s. poté předali putovní pohár, diplom a ceny Vencovi Pilařovi, který se stal nejužitečnějším hráčem minulé sezóny.

Zápas

Hradec začal zápas dobře, od začátku byl hodně aktivní a dokonce měli Hradečtí několik rohů, ale ty zůstaly nevyužity – velká škoda. Krátce po dvacáté minutě musel nuceně odstoupit kvůli zranění Ondra Mihálik a šanci dostala nejčerstvější posila Votroků – Adam Griger. Ve 34. minutě zahrávali domácí přímý kop. Centrovaný míč z kopačky Vlčáka našel hlavu Filipa Čiháka a ten nedal Hečovi možnost na míč reagovat – 1:0. O pár minut později mohlo být ještě veseleji, ale VAR gól Petráškovi pro ofsajd neuznal. Slovácko po změně stran zabralo, prvních 15 minut bylo nepříjemným soupeřem, ale ke gólu to nevedlo. Ba naopak, o chvíli později udělal chybu Trávník a Griger postupoval sám na obránce Slovácka. Tomu udělal kličku a nekompromisní ranou do protipohybu Heči navýšil – 2:0. První zápas za Hradec, první gól… Parádní start. Hradecká obrana hosty do nebezpečnější situace vůbec nepustila, Krmenčík byl ze hry zcela vymazán. V závěru utkání Votroci zabojovali u rohového praporku, kde získaný míč předložil Horák Čmeldovi, který technicky obstřeloval Heču a míč skončil za háčky – 3:0. Hradec si vedení pohlídal a zapsal si do tabulky tři body. V letošní sezóně to byl zatím asi nejlepší výkon našich fotbalistů a kde nedorazil fandit, určitě udělal velkou chybu.

Sestava Votroků: Zadražil – Čihák, Petrášek, K. Spáčil – Klíma, Kodeš, Samek (79. Čmelík), Horák – Vlkanova (79. Dancák), Pilař (62. Juliš) – Mihálik (23. Griger)

Návětěvnost, fandění a vše okolo

Na hradecký stadion si našlo cestu přes 5.600 diváků, což je zatím nejnižší návštěva v Malšovicích v této sezóně, na druhou stranu, oproti ostatním ligovým zápasům v tomto kole je to pořád nadstandart. My však chceme stadion vyprodaný pravidelně. Na Spartu plný dům, na Slovácko tak málo? Příčinou byl nejspíš termín, který byl v sobotu se začátkem zápasu 13:30.
Fandění bylo tentokrát podprůměrné, musíme se zase postavit nohami na zem a příště to musí být o poznání lepší nejen v Sektoru “G”, ale ve všech sektorech na stadionu. Po výhře následovala dlouhá děkovačka a všichni hráči včetně realizáku šli do “půl těla”… Přeci nejsou z Pardubic. :-D
Děkujeme všem, kteří přispěli, ať už finančně nebo premiérově vhozením kelímků do choreoboxů.

Fotogalerie

(autor fotky: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

Hostů z Uherského Hradiště přijelo cca 60 a místy byli i slyšet. Nyní “černobílé” čeká středeční MOL Cup s Motorletem Praha. Poté je v sobotu 28.9. čeká duel v Jablonci nad Nisou.