7. kolo: FC Hradec Králové – AC Sparta Praha 0:2 (0:2)

Sedmička je pro někoho šťastné číslo, ale pro Hradec o víkendu nebyla. Votroci v sedmém kole předvedli velice sympatický výkon, ale na body to nestačilo. Doma podlehli čerstvému účastníkovi Ligy Mistrů. Lízátka byla poprvé v letošní sezóně dobyta, Sparta zvítězila 2:0.

Zápas

Sparťané se prosadili už po osmi minutách utkání. Hráči Hradce neodkopli míč do bezpečí, toho využil soupeř a Haraslín na otevřel skóre zápasu – 0:1. Nutno podotknout, že mu pomohla teč jednoho z našich hráčů. Hradec se oklepal a vytvářel si šance. Hrál se velice pohledný fotbal s náznaky na obou stranách. V dobré šanci se ocitl Vlkanova po centru Mihálika, ale skóre se neměnilo. Když už to vypadalo, že se půjde za stavu 0:1 do kabin, tak udeřili hosté podruhé. Rrhamani šikovnou placírkou k tyči navýšil vedení Sparty na dvě branky.

Hradec ve druhém poločase nesložil zbraně. Obrovskou šanci měl Spáčil, ale jeho střela mířila pár centimetrů vedle. Obrovskou chybu bránících Sparťanů mohl využít Juliš, ale nepřehodil Vindahla. Změnit skóre mohl na druhé straně Daněk, ale lobem Zadražila nepřekonal. Poté měl Hradec ještě jednu výbornou šanci, ale míč zkrotil nadvakrát Vindahl. Sparťané sice vstřelili třetí gól, ale ten nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Sestava Votroků: Zadražil – Kodeš, Čihák, Spáčil – Klíma, Dancák, Samek (67. Koubek), Horák – Juliš (90+4. Šašinka), Vlkanova (77. Náprstek) – Mihálik

Návštěvnost, ultras, fandění a vše okolo

Lístky na tento duel zmizely velkou rychlostí, a tak dopředu bylo jasné, že bude vyprodáno. A taky že bylo! Na stadion si našlo cestu 9 300 lidí. Díky moc všem! Fandění bylo výborné, mělo to grády. Všechny tribuny se zapojily do fandění, takto by to mělo být pořád.
Tribuna za bránou prezentovala černou plachtou s nápisem Sektor, do kterého byl zakomponován hradecký lev s písmenem G a dvěma doplňujícími postavami. Plachta byla později obohacena o červené světlice.
Plachta o rozměrech 60×12 m zabrala hradeckým malířům spoustu práce, dřiny a úsilí.
Rádi bychom poděkovali všem fanouškům, že se řídili instrukcemi známých tváří a velké poděkování těm, kteří nám přispívají do kasiček nebo na náš účet 239030877/0300.

Máte velkou zásluhu na tom, že se Sektor “G” ve tvorbě choreografií neustále posouvá!

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

V dalším kole Votroci zajíždí do Ďolíčku. Zde odehrají duel s Vojenskou. Ten je naplánován až na neděli 15.9. od 18:30.