2. kolo: Pohár Mol Cup: FK Motorlet Praha – FC Hradec Králové 0:1 (0:0)

V letošním ročníku poháru Mol Cup nám los přisoudil pražský Motorlet, který hraje ČFL a momentálně mu patří předposlední příčka. Souboj s takovýmto soupeřem bývá nevyzpytatelný, dokáže se vyhecovat na ligový tým a mnohdy překvapit. Hradečtí fotbalisté však do hlavního města přijeli s jasným cílem “POSTOUPIT” a to se nakonec podařilo.

Zápas

Trenérský štáb Votroků zamíchal trochu sestavou, ze zápasu se Slováckem hrál v základní sestavě pouze Petrášek, Spáčil a Samek, jinak dostali přednost hráči, kteří v lize nemají až tak velikou minutáž. V brance se tak objevil Vágner, v obranné trojici po delší pauze Fanda Čech, na krajích zálohy hráči bojující o svá místa v základní sestavě Krejčí s Harazimem. Na hrotu byl připraven slovenský Griger, kterého doplňovali Čmelík s Julišem. Volno tedy dostali např.: Kodeš, Zadražil, Pilař nebo Kučera.
Zápas se odehrával pod taktovkou Votroků, kteří dirigovali tempo zápasu. Nicméně do obranného bloku Motorletu se černobílí těžko dostávali. V první půli zahrozili asi třikrát, akce byly podobné…střílená nahrávka před branku, která však ani jednou nenašla adresáta. Domácí měli možnost v závěru poločasu zahrávat přímý kop, ale netrefili zařízení.

Ve druhé půli to byli opět hradečtí, kteří měli více ze hry. Gól už byl na spadnutí, ale barvy Motorletu držel jejich brankář, který vytáhl několik skvělých zákroků. Hradečtí oživili hru, když poslali na hřiště Vlkanovu, Kaštánka a také Koubka. Branku jsme však viděli až v nastavení, kdy se po Krejčího centru prosadil hlavou Tomáš Petrášek. Po této brance hradečtí ještě umožnili domácím ještě jednu šanci, ale ta naštěstí zůstala nevyužita, a tak Hradec postoupil do 3. kola poháru.

Sestava Votroků: Vágner – Čech, Petrášek, Spáčil – Harazim (61. Vlkanova), Dancák, Samek (61. Kaštánek), Krejčí – Čmelík, Juliš – Griger (61. Koubek)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na stadion dorazilo necelých pět stovek diváků. O atmosféru se staral domácí kotlík, ve kterém se sešli fotbalisté z mládežnických celků Motorletu a celý zápas skvěle povzbuzovali. Na druhé straně se sešlo okolo 35 fanoušků a podporovatelů černobílých barev, kteří o sobě dali také několikrát vědět. Občerstvení vynikající, co se týče parkování, tak také bez problému, pohodový výjezd.