Historie našeho putovního poháru!

Rádi bychom se podělili se členy Fan-klubu Votroci 2000, z.s. a ostatními příznivci FC Hradec Králové o historii našeho putovního poháru a anketě o nejužitečnějšího hráče sezóny.

V roce 2005 v rámci upomínky na 5 let od vzniku Votroků 2000, členové výboru hledali způsob, jak více propojit fanklub s našimi hráči, aby hráči věděli, že pozorně sledujeme jejich výkony a nejsme žádní výtržníci. A tak jsme přišli na myšlenku ohodnotit po sezóně hráče, podobně, jak je zvykem v novinách Sport. Navíc jsme dostali nabídku jednoho našeho člena, který zakoupil původní pohár. Bohužel, tento náš člen sleduje hradecký fotbal z nebe. Jiný příznivec, šikovný truhlář, vyrobil zdarma podstavec.

A v roce 2006 vyhlásil výbor první ročník ankety o putovní pohár za ročník 2006/2007.

Prvním vítězem se stal Pavel Černý mladší.

Doposud poslední ročník tak byl již osmnáctý. Za těch 18 sezón se na podstavci poháru objevilo celkem 11 jmen. Nejčastějším vítězem je Adam Vlkanova 4x, dále Václav Pilař 3x, Roman Fischer 2x, Radim Ottmar 2x a dále pak Milan Fukal, Jan Šisler, Jiří Lindr, Tomáš Koubek, Pavel Dvořák a Daniel Vašulín.

Členy výboru trochu mrzí poměrně nízký počet hlasujících. Letos jich bylo pouze 49. To znamená, že nehlasuje ani většina členů Fanklubu.

Předpokládáme, že včas vyhlásíme další, již devatenáctý ročník ankety. Vrátíme se opět k systému hlasování zvlášť za podzimní část ročníku a za jarní část. Tento systém se nám jeví jako objektivnější.

Závěrem vám chceme popřát co nejvíce výborných zážitků v naší nové aréně.

Výbor Fanklubu VOTROCI 2000.