3. kolo: Pohár Mol Cup: FC Vysočina Jihlava – FC Hradec Králové 0:1 (0:0)

Ve 3. kole poháru Mol Cup narazili naši fotbalisté na druholigovou Jihlavu. Trenér Kotal dal v utkání příležitost hráčům, kteří doposud neměli takovou minutáž. V zápase nakonec vítězíme 0:1, o jedinou branku se postarala letní posila Daniel Hais.

Zápas

Samotné utkání nenabídlo mnoho zajímavého. Bylo hodně soubojové, hra se kouskovala drobnými fauly a oba týmy spoléhaly na dobře zajištěné obrany. Hradečtí se v první půli osmělili pouze jednou, ale s tvrdou střelou z úhlu si brankář domácích poradil. Hradeckou svatyni hájil brankář Zadražil a ten neměl v první půli tolik práce, většinou to byly lehčí střely a pár centrů, ve všem obstál na výbornou.

Druhá půle se nesla v podobném duchu, naši hráči kontrolovali hru a skvěle kombinovali, ale hra se odehrávala spíše od vápna k vápnu. Hlavní okamžik utkání přišel v 72. minutě, kdy po parádní akci ještě předložil Kodeš míč Haisovi a ten mazácky zakončil – 0:1. Po zbytek zápasu už jsme spíše kontrolovali hru, žádný extra tlak od domácích nepřišel, a tak se nám díky vítězství podařilo postoupit do osmifinále poháru.

Sestava Votroků: Zadražil – Harazim, Ševčík, Čech, Horák – Kučera (72. Klíma), Rada (86. Čihák) – Hlaváč (72. Dancák), Pudhorocký (46. Kodeš), Juliš – Hais (79. Vašulín)

Fans

Do Jihlavy vyrazilo po vlastní ose celkem 17 Votroků, kteří zaujali svá místa v hostujícím sektoru v oblouku. Občerstvení bylo zavřené, ale poděkování patří dvě chlápkům, kteří nás zásobovali z hlavní tribuny. Pořadatelé také bez sebemenšího problému. Občas o sobě dáváme během utkání vědět. Děkovačku si tentokrát bere na starost dvanáctiletý Dan, pro kterého to byl opět velký zážitek.

Domácí kotel nevíme kolik mohl čítat fans, ale slyšet byli, ovšem na celkových 621 diváků a poloprázdné tribuny byl smutný pohled.

Sektor Votroků v Jihlavě

(autor: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Jiné

V neděli nás čeká derby v Pardubicích, kupujte lístky a nezapomeňte, že na utkání vyrážíme z nádraží společně pochodem. Více v pozvánce k tomuto zápasu.