Setkání s představiteli klubu

Jednání s představiteli klubu nakonec za přítomnosti médií. Funkcionáři naznačili konec v klubu.
Zástupci Ultras předali čestná prohlášení k podpisu nechtěným funkcionářům výměnou za ukončení bojkotu.

Ve čtvrtek 23. března jsme přijali pozvání na jednání o napjaté situace mezi klubovými funkcionáři, hráči, trenéry a fanoušky. Toto jednání vyvolal Ing. Jukl. V sále byli přítomni kluboví funkcionáři (Jukl, Šedivý, Krmaš, Víška) a oba trenéři (Frimmel, Pilný) s hráči (Pavel Černý, Jirsák, Ottmar). Na druhé straně stáli oponenti, zástupci fan-klubu Votroci 2000 a Ultras Hradec. Po počátečních zdvořilostních frázích se začaly vyjasňovat některé kauzy a obvinění ze strany obou stran. Ing. Jukl apeloval na to, abychom se spojili a pomohli hráčům v boji o záchranu především na Malšovickém stadionu. Tyto zápasy fanoušci bojkotují. Fanouškovský kotel, starající se o atmosféru při domácích zápasech neexistuje.
I když se Ing. Jukl snažil najít cestu, většina fanoušků ho stejně vidí jako viníka posledních neúspěšných sezon a proto požaduje jeho odstoupení, spolu s ním ještě MUDr. Michálka a Milana Šedivého. Mezi nimi a publikem, které tvořilo cca 40 skalních fanoušků klubu došlo k vyjasňování nepříjemných pochybení . Toto „špinavé prádlo“ se mělo původně prát bez účasti médií. Taková byla původní dohoda. Nakonec byli přítomni zástupci všech velkých deníků.
Dále zde byl představen nový subjekt Černobílá tribuna. Ten založili kluboví funkcionáři, především pan Víška s panem Řehounkem na popud užšího vedení klubu. Nemůžeme si pomoct, ale je zde jasně cítit vytvoření paralelního fan-klubu, jakési trafiky pro pana Řehounka, našeho bývalého člena, který odstoupil před 1,5 rokem z naší organizace pro názorové rozpory. Ten již několik let od klubu pobírá benefity. Jeho potřeba se stále zviditelňovat nekončí, a tak s vedením klubu vytvořil firmu, kam jistě v brzké době potečou štědré dotace. A o to zde jde především. Obklopen loajálními soudruhy, jistě nespokojenci s naším fan-klubem Votroci 2000, se stále pokouší převzít iniciativu na hradecké fans scéně. My ale zůstaneme vždy nezávislí na vedení klubu a budeme ctít zásady naší komunity. Nebudeme rozdělovat fanoušky, budeme bojovat za názorovou většinu. Budeme žádat vždy to nejlepší pro klub bez ohledu na jednotlivce s důrazem na sportovní stránku. Nespokojíme se s podprůměrem. Měřítkem úspěchu je pouze účast v naší nejvyšší soutěži. Úspěch klubu je pro nás na prvním místě.
Co se týče otázky odvolání trenéra. Po posledním výboru jsme se rozhodli doporučit sportovnímu vedení klubu odvolání trenéra Pilného v případě naší prohry ve Zlíně. Činíme tak poprvé za 2,5 leté působení trenéra Pilného jako nepsaného hlavního trenéra v klubu. A to z důvodu pocitu, že pokud dojde k porážce ve Zlíně, který v jarní části soutěže vstřelil pouze 1 gól, náš tým bude skutečně na dně. Potom budeme potřebovat novou tvář, která kluky v kabině „nakopne“ v těžkém boji o ligovou existenci. Nyní však stále věříme, že to Bogas zvládne, zvrátí nepříznivé výsledky našeho mužstva a že hlavně začneme dávat branky. Naše jarní střelecká produkce je bohužel tristní.
Pod tlakem se rodí ty nejlepší výsledky. Hradec do toho.