1. kolo: FC Hradec Králové – FK Teplice 1:0 (0:0)

Na úvod sezóny získáváme velmi cenné tři body, když porážíme Teplice nejtěsnějším rozdílem 1:0. Za Votroky se zpoza vápna prosadil Karel Spáčil, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Ze stadionu tak odcházelo něco málo přes 6 tisíc diváků, o atmosféru se staral tradičně sektor “G”.

Zápas

Kdo na utkání dorazil, neviděl příliš mnoho pohledných akcí, na hřišti se spíše bojovalo. Hlavní rozhodčí také rozdal spoustu karet. To nejdůležitější z celého zápasu se událo až v samotném závěru, kdy se nejprve prosadili tepličtí, ale branka jim nakonec nebyla uznána, jelikož zahráli rohový kop dvojím dotekem. Krátce na to se hradečtí dostali do útoku a po Dancákově přistrčení zamířil přesně k tyči Spáčil. Na Malšovickém stadionu v tu chvíli vypukla obrovská radost a o chvíli později byla ještě větší, když byl zápas ukončen.
Votroci tak získali první tři body do tabulky. Zápas bohužel nedohráli kvůli zranění Pilař, Vlkanova a také kapitán Kodeš, jenž si odnesl hned několik šrámů.

Sestava Votroků: Zadražil – Čech, Čihák, Spáčil – Harazim (63. Čmelík), Kodeš (90. Kaštánek), Dancák, Horák – Vlkanova (46. Koubek), Pilař (76. Hais) – Juliš (74. Náprstek)

Návštěvnost, fandění, ultras a vše okolo

Na stadion pod Lízátky dorazilo přes 6 tisíc díváků. Věříme, že návštěvy po prázdninách ještě porostou a opět budeme patřit mezi nejlepší týmy, co se týče návštěvnosti.
Před utkáním živě zahrála hradeckou hymnu kapela Metanol.
Sektor “G” převádí po celý zápas kvalitní suport, který je ve 40. minutě okořeněn optickou prezentací. Na ní je vyobrazen vlk v hradeckém dresu s doplňujícím nápisem “Vlčáku, vítej doma”. Po chvíli se vlkovi rozzáří oči červenými ohni.
Po utkání si společně s hráči a realizačním týmem užíváme první vítěznou děkovačku této sezóny.
Děkujeme také všem, kteří si zakoupili sortiment Ultras Hradec nebo přispěli do kasiček na pokutu pro jednoho z našich fanoušků.

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)

Závěr

Ve 2. kole zajíždíme na půdu plzeňské Viktorie, za kterou proti nám poprvé nastoupí Daniel Vašulín. Utkání je na programu v neděli 28.7. od 20 hodin.