Letní příprava + změny v kádru

Hradeckým fotbalistům pomalu končí letní příprava. My se za ní v krátkosti ohlédneme, přečíst si můžete také o změnách v kádru Votroků. Novou sezónu Votroci odstartují v neděli 21. července od 20 hodin na svém stadionu proti Teplicím.

Letní příprava

Votroci odehráli tři přátelská utkání. První přípravné utkání měli sehrát původně s Teplicemi, ale jelikož nám skláře přisoudil los už v 1. kole, našla se alternativa v podobě měření sil s polským Zaglebie Sosnowiec Zápas, který se hrál ve velkém teple v Opatovicích n/L nakonec skončil trochu překvapivou remízou 1:1, ač Votroci téměř celé utkání svého soupeře tlačili. Poté je čekal tradiční dril na soustředění v jihočeském Písku a zápas s rezervou Sparty. S letenskými jsme si poradili, v obou poločasech jsme se prosadili dvakrát po standartní situaci a zvítězili nad mladým celkem pražského celku 2:0. Poslední utkání sehráli hradečtí na svém stadionu s Táborskem, které se utkalo v baráži o ligu s Českými Budějovicemi. V tomto duelu bezmála dvoutisícová návštěva branku neviděla. V přípravě jsme tedy sehráli tři utkání, připsali jsme si jedno vítězství a dvě remízy.

FC Hradec Králové – Zaglebie Sosnowiec 1:1 (Koubek)
AC Sparta Praha “B” – FC Hradec Králové 0:2 (Juliš, Klíma)
FC Hradec Králové – FC Silon Táborsko 0:0

Příchody/odchody

V krátké pauze mezi sezónami se udály příchody a odchody. Černobílý dres budou nadále oblékat Samuel Dancák s Adamem Čihákem, na které klub uplatnil opci a jejich hostování se změnilo v přestup. Do Hradce přišli ještě útočníci Ondřej Mihálik (1. FC Slovácko), Matěj Náprstek (FK Jablonec) a gólman Matyáš Vágner (SK Slavia Praha). Z béčka bojuje o místo i nadějný obránce Daniil Holovatskyi. Nejzvučnější posilou je však jeden z velkých návratů. Do Hradce se po dvou letech vrací Adam Vlkanova. Pevně věříme, že se mu vrátí forma, se kterou z Hradce odcházel do Plzně a bude společně se svými spoluhráči bavit svými výkony tribuny Malšovické arény.

Ke změnám v kádru patří i odchody. Hradecký dres nebude oblékat Michal Leibl (SK Sigma Olomouc), Milan Knobloch (MFK Karviná), Daniel Vašulín (FC Viktoria Plzeň) a Jakub Rada (konec kariéry) a asistent trenéra Stanislav Hejkal, který v Hradci zanechal velkou stopu. Jeho trenérské kroky však nyní povedou do vršovické Bohemky. Všem děkujeme za to, co pro hradecký klub udělali a přejeme vše nejlepší v další etapě života.

Důležité informace

Novinkou v sezóně bude název nejvyšší soutěže. Chance Liga, to je název od nové sezóny 2024/2025. Ještě než se však Chance liga rozběhne, uskuteční se beseda fanoušků s vedením klubu a hráči. Konat se bude v úterý 16.7. od 18 hodin ve SportBaru pod Lízátky.
V neděli se potom roztočí ligový kolotoč, kdy na Malšáku přivítáme již zmiňované Teplice!