12. kolo: MFK Karviná – FC Hradec Králové 1:0 (1:0)

Ve dvanáctém kole F:L se na dálném východě republiky odehrálo utkání mezi celky Karviné a Hradce Králové. Oba týmy trápí fazóna, nicméně Karvinští v posledním domácím zápase poměrně vysoko přehráli Liberec, takže se jistě chtěli podobným výkonem předvést i nyní. Votroci naopak s góly šetří a venku jich zatím příliš nerozdali.  

Kdo čekal vyrovnaný fotbal, ten by se minimálně zkraje mýlil. Domácí jedenáctka Votroky od prvního zapískání sevřela a nepustila. Ze sektoru hostí se zdálo, že se hraje stále jen na našem poli. I Hradec se sem tam dostal do útoku, ale jednalo se spíš o ojedinělé světlé chvilky. Valná většina zakončení, k nimž se Votroci dostali hlavně skrze rohy či standardky, končila mimo soupeřovu brankovou konstrukci. Ze hry se Votroci na dobře připravené domácí zkrátka příliš nechytali. Nutno podotknout, že spíše se štěstím jsme do šaten neodcházeli se ztrátou.

Druhý poločas se celkově jevil jako lepší, kapelník jistě v kabině slovy nešetřil. Stále to však nebylo ono a domácí tým měl o kousek navrch. Převaha domácích vyvrcholila v sedmdesáté osmé minutě, kdy se po hezkém centru do vápna a následné skrumáží zmocnil míče záložník Ezeh a poslal místní do vedení. Pro tuto loňskou karvinskou akvizici je to v aktuální sezóně první branka. Po této nešťastné události Votroci napjali všechny síly a i když se jim v průběhu závěrečné čtvrthodiny dostala (mimo jiné nadějné akce) přímo jedinečná možnost k vyrovnání, příležitost trestuhodně spálili.

Důležité utkání se tak nakonec zakočuje 1:0 ve prospěch domácí Karviné. Přiznejme si, že to bylo vítězství zasloužené.

Sestava Votroků: Bajza – Klíma, Čihák, Leibl (61. Ševčík), Horák – Kodeš, Kučera, Harazim (86. Juliš), Krejčí (82. Hais), Pilař (82. Šašinka) – Vašulín

Fans

Do Slezska se vypravila početná skupina výjezdníků, zhruba k padesátce. Počasí přálo, spojení přijatelné, termín rovněž. Jen škoda, že za to nebyli výsledkově odměněni, co jiného by už chybělo. Fandění bylo poplatné jak vývoji na hřišti, tak absencí bubnu. Každopádně se nedá říct, že bychom pouze přihlíželi. Spíkrování se ujal Tauchy a tak to i přes nějakou tu improvizaci mělo směr. Vyvěšeno několik vlajek – Choceň, Dobruška, Veteran Fans a zástava borců z Doorsu.

Děkovačka tentokrát neproběhla nijak slavně. Chlapi za námi přišli, půlka kotle se však namísto morální podpory do dalších bojů vyjadřovala dost nevybíravě. Faktem je, že se poslední dobou nedaří, tímhle týmu ale nikdo nepomůže. Kam se vytratilo to naše vždycky jsme s vámi?! Hradecký fanoušek by měl být proti podobným výkyvům otrlý. Však je ještě plno práce před námi, nic není ztraceno.

Fotogalerie

autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz

Jiné

Příští zápas máme na domácím kolbišti, kde se Votroci pokusí zdolat Teplice. Určitě bude potřeba řádný doping z tribun, ať je jasné, že v tom černobílí nejsou sami!