6. kolo: FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 1:2 (1:1)

Fotbalisté FC Hradec Králové zajížděli v šestém kole, na dobře známé hřiště, do Mladé Boleslavi. Hradec ani nepřibrzdil odchod kapitána Vlkanovy do Plzně a po brankách Vašulína a Smrže slavil vítězství 2:1.

Zápas

První poločas moc krásy nenabídl, byl to spíše boj o každý kousek hřiště. Vážnější šance měli domácí, ale nepříjemné centry naštěstí skončily mimo branku Reichla. První velká šance poločasu byla těsně před pauzou. Kubala ve 42. minutě poslal krásnou přihrávku na Vašulína a ten přehodil brankáře Boleslavi – 1:0 pro Hradec. Hned na to mohl navýšit skóre Smrž, ale Polaček jeho pokus zneškodnil. Druhý poločas začal tlakem Boleslavi, který vyústil penaltou. Rada srazil zezadu jednoho boleslavského hráče a pískal se pokutový kop. K míči se postavil Škoda a poslal Reichla na druhou stranu – 1:1. Za tohoto stavu se šlo do kabin.

Druhý poločas byl opět velice bojovný, stejně jako ten první. V 69. minutě zkoušel z úhlu štěstí Kubala, ale neúspěšně. V 72. minutě se stav měnil. Smrž napřáhl z velké dálky a díky velké chybě Polačka skončil míč v brance – 2:1 pro Hradec. Skóre poté mohli navýšit Rada s Prekopem. Prvně jmenovaný trefil z přímáku břevno. Prekop o pár minut později po krásné střele těsně minul branku. V nastavení ještě dostal hradecký hráč s č. 11 červenou kartu. Hradec poté přežil ještě pár náznaků Boleslavi, ale stav se už neměnil a Votroci po deseti letech porazili Mladou Boleslav.

Sestava Votroků: Reichl – Klíma, Čech, Smrž – Gabriel, J. Kučera (90+5. Dvořák), Rada, Kodeš, Ryneš – Kubala (68. Prekop), Vašulín

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na zápas do Lokotrans arény si našlo cestu 2.031 diváků. V kotli domácích se sešla asi desítka fanoušků. V sektoru hostí to nebylo o moc lepší, ale aspoň se fandilo. Nakonec nás bylo 38 a další fanoušci Hradce byli vedle sektoru hostů. “Příště pojďte mezi nás, ať je nás víc a vytvoříme ještě lepší atmosféru, my vás neukousneme”. Po závěrečném hvizdu jsme si společně s hráči mohli užít třetí vítěznou děkovačku v řadě.

Závěr

Votrokům momentálně patří krásné 3. místo. Naším dalším soupeřem bude trápící se Baník Ostrava, který přijede do Boleslavi a jistě je požene velký počet fanoušků, takže o to větší důvod vyrazit taky, ať neuděláme ostudu stejně jako s Olomoucí, kdy fandila jen hrstka nejvěrnějších. Souboj Votroků s Chachary je naplánován na neděli 4. září od 16 hodin.