3. kolo: FC Hradec Králové – FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:1)

Fotbalisté FC Hradec Králové ve třetím kole hostili v mladoboleslavském azylu úřadujícího mistra z Plzně. Votroci od 29. minuty hráli v 10, bojovali statečně, ale nakonec padli z kopačky Václava Pilaře 1:2.

Zápas

Plzeň nasadila do zápasu velice silnou sestavu a zdálo se, že bude Votroky válcovat. Opak byl pravdou. Jako vždy výborně připravený Hradec byl Plzni více než vyrovnaným soupeřem. První obrovskou šanci si připravilo duo Kubala – Vlkanova. Ve 25. minutě vystřelil k tyči Kubala, následně se k dorážce dostal Vlkanova, ale Staněk se blýskl výborným zákrokem. Největším momentem zápasu o kterém se hodně mluvilo, tak byla 29. minuta. Záložník Hradce Ryneš po souboji se Sýkorou upadl ve vápně, rozhodčí zůstal klidný a z následné akce Smrž fauloval Chorého a viděl červenou kartu. O 10 minut později Plzeň vedla. Mosquera našel hlavu Chorého a ten se nemýlil – 0:1. Ještě před pauzou bylo srovnáno. Kodeš se napřáhl a do jeho střely vložil patičku Kubala a balón skončil v síti – 1:1.

Druhý poločas začal opatrněji. První šance poločasu byla k vidění v minutě číslo 57. John Mosquera z dobré pozice minul poloprázdnou branku. O deset minut později mohlo být veseleji na hradecké straně. Staňkovi vypadl míč na kopačku Ryneše a ten těsně přestřelil. Velká škoda. Dlouho se hrál výborný fotbal s náznaky šancí. Bohužel jedna z nich byla využita. Kopic se krásně uvolnil ve vápně a předložil míč k Pilařovi. Ten se štěstím protlačil míč do sítě. Z gólu se neradoval, jelikož ho vstřelil svému mateřskému klubu – 1:2. Posledním kdo se mohl zapsat do statistiky střelců byl Vašulín. Ten ale dvojblok nepropálil, a tak Hradec prohrál podruhé za sebou, tentokrát 1:2.

Sestava Votroků: Reichl – Klíma, Čech, Smrž – Kučera (66. Harazim), Rada, Kodeš (87. Prekop), Ryneš (83. Novotný) – Kubala, Vlkanova – Vašulín

Diváci, fandění a vše okolo

Duel s Viktorií Plzeň sledovalo v Lokotrans aréně 1.900 diváků. Kolem 100 fanoušků přijelo z Plzně, ti byli rozprostřeni ve dvou hostujících sektorech. Hradečtí fanoušci celý zápas povzbuzovali svůj tým, byli hlasitě slyšet. Po konci zápasu následovala děkovačka s hráči, kteří si ji za svůj výkon určitě zasloužili.

Sektor domácích fanoušků

Závěr

Hradečtí po trojici pohárových soupeřů zajíždí ve 4. kole na horkou půdu do Ďolíčku. Zde se v sobotu 20.8. od 16 hodin utkají s Bohemkou.