2. kolo: 1. FC Slovácko – FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

Fotbalisté FC Hradec Králové zajížděli ve druhém kole FORTUNA LIGY na hřiště do Uherského Hradiště. Na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty zde hraje 1. FC Slovácko. Východočeši přijeli ke slovenským hranicím nabuzení výhrou 1:0 nad Slavií. Stejným výsledkem skončil i tento duel, akorát byl pro naše barvy nepříznivý a “Votroci” podlehli Slovácku nejtěsnějším rozdílem.

Zápas

Začátek utkání moc krásy nenabídl. První vážnější šance přišla až po čtvrthodině hry. Kozák sklepl na Kohúta a ten pumelicí orazítkoval tyč. Ve 23. minutě opět zazvonila branková konstrukce za zády Reichla, když Fery Čech srazil centr na břevno. Dobrou příležitost měli ke konci poločasu domácí, ale zeď Hradce byla po přímáku nepropustná. Poločas skončil 0:0.

Uběhlo pár vteřin druhého poločasu a hned se červenalo. Po druhé žluté šel předčasně do sprch Adam Gabriel. Hradec si i v deseti vypracoval dobrou šanci, do zakončení se dostal Vašulín, ale jeho střela skončila na tyči. Pak začal kolotoč šancí Slovácka. Velké šance Tomiče a Trávníka skvěle lapil Reichl. V 58. minutě se už skóre měnilo. Slovácko kopalo roh, Šašinka nejprve orazítkoval břevno, následná dorážka dopadla přímo na nohu Daníčka, který neměl problém uklidit do prázdné branky – 0:1. Po inkasovaném gólu Slovácko pálilo šance jak se dalo… A to vše díky skvělému Michalu Reichlovi, který vychytal minimálně pět stoprocentních gólových příležitostí, které opravdu volaly po gólu!

Po závěrečném hvizdu i fanoušci Slovácka, kteří byli vedle sektoru Hradce, tleskali za výborný výkon brankáři Hradce. Černobílí si po prohře 0:1 nezapsali do tabulky ani bod a mají tak stále tři body.

Sestava Votroků: Reichl – Klíma, Smrž, Čech – Gabriel, Kučera, Kodeš (71. Rada), Harazim (88. Dvořák) – Kubala, Vašulín, Vlkanova (74. Novotný)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na stadion v Uherském Hradišti si našlo cestu 4.202 diváků, z toho 22 fanoušků Hradce. Domácí byli slyšet po celý zápas, měli také připraveno i několik vlajek na tyčích. Hradečtí fandili s prodlevami, hlavně údernými pokřiky. Fandění po vyloučení a po inkasovaném gólu opadlo. Fandilo se, ale méně.

Hradečtí fanoušci na stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti

Závěr

V příštím kole “Votroci” v Lokotrans aréně přivítají mistrovskou Plzeň. Ta bude také velice těžkým soupeřem, navíc stále bojuje o Ligu mistrů. Zápas s Viktorkou je na programu v sobotu 13.8. od 19 hodin.