1. kolo: FC Hradec Králové – SK Slavia Praha 1:0 (0:0)

V prvním ligovém kole narazili hradečtí fotbalisté na jeden z nejsilnějších celků ligy, SK Slavia Praha. Votroci si přáli napodobit duel z nadstavby a to se jim vyplnilo. Díky brance Vašulína a skvělého brankáře Reichla zvítězili 1:0 a připsali si tak veledůležité tři body.

Zápas

Velkým problémem pro trenéra Koubka bylo to, koho pošle na úvod ligy do branky. Všichni jsou kvalitními gólmany, ale chytat může jen jeden, nakonec dostal důvěru Michal Reichl.
První poločas moc krásy nenabídl a šancí bylo jako šafránu. Během první půle Votroci museli nuceně vystřídat. Michal Leibl špatně došlápl a dál už to nešlo. Místo něj přišel Rybička. První pořádná šance přišla až v samotném závěru poločasu. Traoré vyslal štiplavý pokus, ale Reichl byl připravený a nadvakrát zkrotil míč.

Druhý poločas začal dvěma rohy Hradce, ale změnu stavu to nepřineslo. Hradec byl úspěšný až v 54. minutě. Reichl vykopl míč od branky, ten zalepil Kubala a prostrčil ho na Vašulína a ten prostřelil Mandouse mezi nohy – 1:0! Slavia poté vystřídala hráče a zapnula na vyšší úroveň. Velké problémy dělal na levé straně Ewerton. Jeho pokusy naštěstí končily na kopačkách hradeckých borců či v rukavicích Reichla. Přibývajícím časem Slavia zatlačila Hradec a ten srdnatě bránil a bojoval. Pár minut před koncem mohlo být srovnáno, ale Reichl výborným zákrokem udržel vedení. V nastavení přišly ještě dvě velké šance Pražanů… Nejprve Jurásek netrefil z kroku prázdnou branku a poté Smrž nechtěně tečoval slávistický pokus, ale Reichl reflexivním zákrokem míč vyrazil na roh. Z následujícího rohu se už nic nestalo a Hradec si na úvod ligy připsal dalších z velkých vítězství!

Sestava Votroků: Reichl – Klíma, Čech, Smrž – Harazim, Kučera, Kodeš, Leibl (16. Rybička) – Kubala (73. Rada), Vlkanova (C) – Vašulín (83. Prekop)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Ohlášená návštěva byla 5 tisíc diváků, což je kapacita Lokotrans arény, takže se nám podařilo za velkého přispění hostů, zápas vyprodat.
Domácí sektor byl slušně plný, popravdě jsme to moc nečekali, protože nemáme v Bolce takové počty. Zápas jsme ani nijak nepropagovali, takže pro nás celkem překvapení.
Fandění bylo po celý zápas na slušné úrovni z obou stran, a tak měl zápas pěknou diváckou kulisu.
Po utkání jsme byli těmi šťastnějšími my a mohli si tak užít společně s hráči vítěznou děkovačku.

Fotogalerie

(autor fotek: Lubko – fchk.cz)

Závěr

“Votroci” tak na začátek ligy nepřekvapili, spíše pokračují v tom, v čem skončili v loňské sezóně – tvrdá práce a týmová soudržnost. Ve 2. kole zajíždíme do Uherského Hradiště, zápas odehrajeme v neděli 7.8. od 16 hodin.