34. kolo: FC Hradec Králové – FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)

Ve 4. kole “skupiny o titul” hostili fotbalisté FC Hradec Králové Viktorii Plzeň. Votroci poslední domácí zápas prohráli 0:2. Západočeši díky výhře nad Hradcem slaví titul, protože v souběžně hraném zápase Baník plichtil se Slavií.

Zápas

Hradec nastoupil bez dvou opor. Jan Mejdr neměl čistou hlavu a Adam Vlkanova byl zraněný.
Zápas začal opatrněji. První větší šanci měli v 19. minutě hosté, když jmenovitě Mosquera z přímého kopu těsně minul branku Vízka. O pár chvilek později už Plzeň skórovala. J-D Beauguel se dostal k balonu a pumelicí ze strany nedal Vízkovi šanci – 0:1. Hradec po inkasované brance měl na noze míč častěji, ale dobře bránící Plzeň eliminovala šance Votroků. Poslední šancí první pětačtyřicetiminutovky byl střílený centr Kalvacha, který Vízek vyrazil.
Na začátku druhého poločasu přišlo zranění Leibla, a tak musel nuceně střídat. V 55. minutě se měnilo skóre podruhé a naposledy. Chorého hlavičku fámozně chytil Vízek, ale na dorážku Mosquery už byl krátký – 0:2. Po vstřelené brance se Plzeň víc zatáhla a nepouštěla hradecké borce do šancí. Výjimkou byla šance Novotného a Rady, ale ti kulatý nesmysl poslali mimo branku Staňka. Nic vážného se už nestalo, a tak Hradec prohrál v posledním “domácím” zápase sezony 0:2.

Sestava Votroků: Vízek – Klíma, Král, Leibl (50. Soukeník) – Harazim (46. Čech), Rada, Kodeš, Kučera, Novotný – Rybička, Kubala

Diváci, fandění a vše okolo

Tribuny v mladoboleslavské Lokotrans aréně byly slušně zaplněné, nakonec si na stadion našlo cestu 3.294 diváků. Hradečtí fanoušci si připravili děkovné choreo pro svůj klub, který odehrál jednu z nejlepších sezón ve své historii. I přes nepříznivý výsledek si fanoušci užili poslední “domácí zápas” a po závěrečném hvizdu nechyběla děkovačka a vyvolávání Miroslava Koubka, úspěšného kapelníka Votroků. Do fondu se podařilo vybrat 3 936 Kč, díky všem! Peníze budou využity na naše budoucí prezentace.
Hosté, kterým klub zaplatil autobusy měli k dispozici celou protilehlou tribunu. Prezentovali se neúnavným supportem, bílými balónky a lesklými fóliemi v barvách svého klubu.

Fotogalerie

(autoři fotek: Michal Petrák – fchk.cz, Daniel Ulrich)

Fotoreport od Supporters ZDE

Závěr

Hradečtí Votroci v posledním duelu sezóny 2021/2022 jedou do Uherského Hradiště. Zde se utkají se Slováckem, které skončí na čtvrtém místě tabulky. Moravský celek ještě čeká jeden zápas a to finále MOL Cupu proti Spartě.