26. kolo: FK Teplice – FC Hradec Králové 1:2 (1:1)

V neděli 20. 3. 2022 se v teplickém stadionu Na Stínadlech odehrálo 26. kolo Fortuna ligy, v němž šlo o další velice cenné body do sbírky. Hradečtí Votroci si po předešlém vítězství nad Zlínem zlepšili sebevědomí, a tak bylo očekáváno, že to v tomto zápase zúročí.

Zápas

Již zkraje utkání se domácí dostávají do vedení, kdy dobře rozehranou standardku hlavičkou uklidil do hradecké sítě teplický útočník Ledecký. Votroky časný úder naštěstí nerozhodil a okamžitě nasadili za vyrovnáním. Tlak na soupeřovu bránu se nakonec proměnil v brzké vyrovnání, které přišlo po faulu na Rybičku. Ten byl ve vápně sražen k zemi, což rozhodčí (po dodatečné kontrole na VARu) posoudil na penaltu. Té se ujmul Rada – a neminul. V kotli propuká zcela pochopitelný jásot a úleva. Do konce poločasu se již stav nemění, přestože šance na obou stranách byly.

Druhý poločas je ve znamení přetahované, ve které je nakonec úspěšnější Hradec. Volný kop v 76. minutě zužitkoval Honza Král a hlavičkou zápas otočil v náš prospěch. Posledních dvacet minut utkání bylo opět ve znamení napjatých nervů, jelikož domácí se o body rozhodně připravit nechtěli. Naštěstí se dlouhé nastavení (4. minuty se proměnily v 7) nepodepsalo a my si tak odvážíme plný počet.

Sestava Votroků: Fendrich – Klíma, Král, Leibl – Mejdr, Kodeš, Rada (73. Soukeník), Harazim – Kubala (86. Kučera), Rybička (64. Vašulín), Vlkanova

Diváci, fandění a věci okolo

Fandíme podle našich možností, jelikož početná výprava se tentokrát nekonala. Z HK vyráží národním dopravcem celých 2 kusů, k nimž se po trase postupně přidávají další. V Teplicích se nás nakonec po započtení autoposádek schází 18. Čas máme, takže probíhá klidná předzápasová příprava. Na stadionu se pak realizujeme, jak to jen jde, na plotě visí vlajka Old Boys Jičín. Bohužel nám zábavu kazí buzerace pomahačů, kteří z kotle separují několik příznivců pod zcela nepochopitelnou záminkou. K ní se nemá smysl víc vyjadřovat. Těch pár nešťastníků tak většinu zápasu tráví mimo stadion a nálada těch, kteří zbyli, není valná. Tím podpora výrazně utrpěla. Snad až vedoucí gól nás opět rozpumpoval.

Domácí fans se činili kvalitně, i při pohledu na minimálně zaplněné tribuny. Uzavřený stánek však dělá svoje. Už abychom ho měli také!

Fotogalerie

(autor fotek: Luboš Lorinc – fchk.cz)