15. kolo: FC Hradec Králové – MFK Vítkovice 3:0 (2:0)

V neděli 10.11.2019 se pod lízátky odehrálo patnácté kolo FNL, v němž se naši Votroci střetli s hosty z Vítkovic. Hradečáci měli co napravovat, když v předchozích zápasech prohráli doma s Prostějovem a o týden nato v Ústí nad Labem. Jelikož Vítkovičtí čuchají ke dnu tabulky, byla nutnost vítězství o to větší – druhý Prostějov bychom už asi nezkousli.

Zápas

Naštěstí se do toho naši borci pustili již od samého začátku a snažili se urvat vedení co nejdříve. Byla to skutečně ofenzivní radost. A korunovaná hned dvěma zářezy do prvních třiceti minut! Trefili se Urma a Doležal. Vypadalo to velmi dobře a montovačka čekala, jestli se ujme do konce poločasu ještě třetí gól. To se však nestalo.

Druhý poločas byl volnější, i přesto se však ona trojka na tabuli nakonec ukázala. V padesáté šesté se poštěstilo Šípkovi. Jinak se v zápase nic extrémního nedělo, rozhodčí tasil všeho všudy dvakrát, oba týmy inkasovaly po žlutce.

Hradec Králové – Vítkovce 3:0 (2:0)

Branky Hradce: Urma, Doležal, Šípek

Sestava Hradce: Ottmar – Kopečný, Martinec, Leibl, Urma – Zbrožek – Šípek (74. Procházka), Soukeník, Doležal (87. Djurdjevič), Vlkanova – Prekop (83. Firbacher)

Pohled na tribuny

Co se týče fandění, nejlepší výkon jsme stejně jako hráči podali v prvním poločase. V druhém se to solidně propadlo. Nicméně se na tom mohlo podílet ne zrovna příznivé počasí. Vždyť na rozvalinu si našel cestu jen šest set jeden člověk.

Počet diváků: 601