2. kolo: FC Hradec Králové – FK Dukla Praha 0:2 (0:0)

V pondělí 29.7. se v druhém kole FNL sezóny 2019/2020 setkaly celky FC HK a Dukla Praha. Dukla je jeden z týmů, s kterým Votroci v současné době nemají dvakrát lehké pořízení, a tak byl očekáván urputný boj o vylepšení vzájemné statistiky (tento tým jsme v lize porazili naposledy v lednu roku 2013!)

Před úvodním hvizdem je na hřišti předán vítězi ankety o nejužitečnějšího hráče sezóny 2018/2019 Adamu Vlkanovovi pohár, památeční diplom a lahev něčeho ostřejšího. Adamovi za náš fanklub VOTROCI 2000 cenu předávali předseda fanklubu Jan Kotouček, místopředseda fanklubu Tomáš Roman a zakladatel ankety Ing. Zdeněk Zvolánek.

Zápas

Boj se od začátku pohyboval víceméně po obou stranách, oba kádry hrály útočný fotbal. V prvním poločase se však zdálo, že víc ze hry měli hosté. Po přelomu utkání se karta obrátila, Votroci takříkajíc dupli na plyn, nicméně kýžený úspěch (i přes poměrně velké množství šancí) se nedostavil. Naopak, Pražáci využili jedné ze svých příležitostí a v 84 minutě udeřili – skóroval Tetour, veleúspěšný dukelský střelec z předchozí sezony. Černobílí se pak v posledních minutách pokusili hru otevřít ještě o kus více, jenže snaha o zvrácení výsledku byla potrestána, když v devadesáté minutě na 0:2 pojistil Holík.

Hradec Králové – Dukla Praha 0:2 (0:0)

Sestava Hradce: Vízek – Urma, Zbrožek, Kvída, Kopečný – Frýdek, Procházka (68. Doležal) , Jukl, Vlkanova, Soukeník (60. Černý) – Prekop (76. Šípek).

Pohled na tribuny

Co se týče výkonu v hledišti, ten byl o něco lepší. Jelikož se na stadionu po dlouhém čase opět objevily montovačky, mohlo si těch pár desítek zájemců užít kopanou z o dost důstojnější vzdálenosti. Ze začátku byly fanoušci změnou perspektivy tak fascinováni, že se na samotné fandění poněkud zapomnělo, po chvíli se však zúčastněné jádro podařilo zmobilizovat a poté již dopingu nic nebránilo. I přesto je nutné podotknout, že nám v tomto novém kotli chybělo dost lidí!
Přijeli i hosté z Prahy, co se týče počtu tak mezi deseti a dvaceti kusy. Jejich podporu svému celku jsme zaznamenali ze začátku, pak už nic – tedy až do doby, kdy jsme od nich do brány dostali dva pozdravy. Celkově se na malšovické rozvalině sešlo bezmála dvanáct set lidí.

Počet diváků: 1 193
Vlajky: na utkání nevisely žádné vlajky, na montované tribuně pro jejich vyvěšení není prostor

Fotogalerie

(Autor fotek: Ondřej Littera – fchk.cz)

Závěr

Zápas s Duklou jsme tedy bohužel opět nezvládli, navíc se nám nepodařilo vstřelit ani jednu branku. Věřme, že další utkání již budou znatelně pozitivnější.