V neděli doma přivítáme Prostějov!

V neděli 17. března přivítají fotbalisté FC Hradec Králové na svém stadionu nováčka ligy 1. SK Prostějov. Úvodní výkop tohoto zápasu 19. kola je naplánován na 15:00. První vzájemný zápas v letošní sezoně, který se odehrál na Hané, skončil bezbrankovou remízou.

INFORMACE PRO FANOUŠKY

Před utkáním si za pokladnami stadionu určitě kupte program Černobílý Gól, ve kterém bude například rozhovor s asistentem trenéra Ondrou Prášilem a také historie chorálu “Hradecký útok” (mělo by se stát na jaře pravidlem, že v každém domácím zápase bude jeden z repertoáru hradeckých fanoušků). Kdo se chystáte do sektoru domácích, přijďte určitě včas, shromáždíme se okolo bubnu, ať fandíme pohromadě jako ve Vítkovicích a k něčemu to vypadá. Když budeme roztroušeni, nemá to žádný smysl. Během zápasu bude opět kolovat kasička, do které můžete přispět nejen na aktivity kotle a také na charitativní projekt Sport Hradec Cup (pozn.: peníze se budou předávat po sezóně).
Po utkání neopouštějte svá místa v kotli, ani na východní tribuně, ať si užijeme společnou děkovačku a překvapení kotelníků!

Hradec se zatím může pyšnit dobrou bilancí. Letos na jaře ještě neinkasoval. Nejprve zvládl domácí duel s bránícím se Sokolovem (2:0) a poté si odvezl bod z Vítkovic za remízu 0:0. Nutno podotknout, že kdyby Hradec vyhrál ve Vítkovicích 4:0, tak by se nikdo nedivil, ale neproměnil šance, zejména penaltu.

Hanácký klub z Prostějova začal letošní jaro hodně špatně. Nejprve schytal v Praze debakl, kde nestačil na Viktorii Žižkov (1:4) a poté doma podlehl Českým Budějovicím 1:0, kdy jedinou branku vstřelili hosté z penalty.

Souboj mezi třetím a třináctým týmem tabulky by měl být znát jak výsledkově, tak i herně. Ale uvidíme s čím hosté přijedou na Malšovický stadion. Doma se utkali Hradečtí s Prostějovem pouze dvakrát. Poprvé to bylo v postupové sezoně 2000/2001, kdy doma Votroci remizovali 1:1. Druhý zápas se odehrál v zimní přípravě v lednu 2017, kdy Hradec klub z Hané porazil vysoko 6:0.

Jako hlavní bude rozhodovat tento duel Tomáš Klíma a na čarách budou Stanislav Pochylý a Jakub Mojžíš.

TAK V NEDĚLI VŠICHNI NA MALŠÁKU! NIC NEŽ HRADEC!