rozhovor s Pajanem a Danym

Cestou na veledůležité utkání Gambrinus ligy do Teplic, kde se Votroci poprvé představili pod novým trenérem Lubošem Prokopcem, jsme si povídali se dvěma věrnými fanoušky hradeckých barev, otcem Pajanem a jeho synem Danym.

Kluci, vy Hradec, jak se to dalo dohromady?

Pajan: Chodím na hradecký fotbal asi od 12-ti let. Začal jsem s partou kamarádů, a trvalo to až do vojny, to jsem chodil opravdu pravidelně. Pak jsem to přiznávám trošku flákal, ale nyní již poslední 4 roky chodím doma a jezdím ven pravidelně. Na venkovní utkání autem nebo holobusem a většinou i s Danym.

Dany: Mě přivedl k fotbalu taťka, chodím a jezdím s ním.

Kde jsi byl Dany zatím nejdál na zápase Votroků?

Dany: Nevím, které z těchto měst je nejdál, ale byli jsme třeba v Opavě, Budějkách, Teplicích…

A ty sám fotbal hraješ? A co Pajan?

Dany: Ne, já hraji florbal, fotbal jenom fandím.

Pajan: Já jsem hrával aktivně jako kluk za Malšovice u pana Mrštíka, pak na hradecké Slávii u pana Hrušky za dorost, ale po vojně již ne. Ale záhrál jsem si v dorostu např. proti Martinovi Frýdkovi, malá hbitá potvora on byl J .

Hradec se na jaře zatím trápí, dnes budeme hrát dokonce již pod novým trenérským duem Prokopec-Pilný. Jak vy dva jaro Votroků prožíváte?

Pajan: Trápíme se s týmem, moc bychom si přáli úspěch, ale i když už to dobře vypadá, jako s Boleslaví, nekončí to dobře. Změnu na trenérském postu jsem čekal a nijak mne nepřekvapila. Nezbývá mi než doufat, že již dnes to přinese své ovoce v podobě bodů ze zápasu, na který právě jedeme.

Dany: Já věřím, že i když jaro není zatím nic moc, udržíme se v lize, nesestoupíme. Bude to o fous, o pár bodů, ale dobře to dopadne. A dnes to už začne, vyhrajeme 2:0! (Danyho tip byl nakonec zcela přesný!)

Pajan: Faktem je, že nemáme na poslední zápasy špatný los a že ty body uděláme.

Vidím, že Pajan má fanklubáckou mikinu. Co ty Dany, máš nějaké fans věci?

Dany: Mám dres, šály, čepice, mikin, nějaká trička, mám toho myslím dost. Já navíc taky sbírám šály i ostatních ligových klubů. A hodně si vážím wolsburgského dresu Václava Pilaře, který mi ho osobně věnoval i se svým podpisem. A mám i svou vlastní vlajku, tu jsem si sám vymyslel, jak chci aby vypadala a kámoš mi ji nechal vyrobit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takže předpokládám, že právě Vašek Pilař patřil mezi tvé oblíbené hráče v našem dresu. A komu nejvíc držíš palce nyní?

Dany: Ted hodně fandím Uškovičovi, aby dával góly.

Pajan: Já chci hlavně vidět gól v soupeřově síti a je mi jednou, kdo ho tam dá. Ale zase je pravda, že právě Dušan Uškovič umí ty góly krásně slavit s námi, naběhne pod náš kotel…paráda.

Takže oba chodíte do hradeckého kotle?

Ano.

Dany, tobě je 12 let. Hradečtí fanoušci jsou hodnoceni jako nebezpeční rabiáti. Copak se mezi nás nebojíš J ?

Dany: Určitě se nebojím, mi nijak nebezpeční nejsme. Cítím se v kotli úplně dobře.

Pajan: To jsou spíš pomluvy. Kolikrát mám pocit, že jediné nebezpečí hrozí od některých lidí ze security. Chodím se Danym do našeho kotle a absolutně žádný problém. Mám v hradeckém kotli i staršího syna, ale ten si už vystačí beze mne J .

V Hradci se te hodně mluví o stavbě/nestavbě nového stadionu. Vy jezdíte po celé republice a máte možnost srovnávat. Jaký je váš názor ?

Pajan: Že potřebujeme nový stadion jako sůl. Pevně věřím, že se začne stavět, čím dřív, tím líp! Klacků pod nohy bylo a je ale hrozně moc. A klidně budeme na domácí zápasy rok dojíždět, jen když se bude stavět.

Dany: Já taky věřím, že se brzy začne stavět a že to pak bude jeden z nejhezčích stadionů v republice.

Co by jste rádi v nejbližší době s hradeckými Votroky zažili?

Pajan: Určitě v první řadě te záchrana v lize. A  pokud se to podaří, zlepšit se a rvát se o ty nejvyšší příčky.

Dany: Taky se teď udržet a pak bych chtěl v příštích letech herní zpelšení a hrát o poháry.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Díky za rozhovor kluci a pomožte dnes dobrým supportem našim Votrokům v Teplicích ke třem bodům!

Gunny